14/03/2022

Njoy Agenda 14 - 20 Μαρτίου 2022

Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, ξεκινά το 5ο Διεθνές Pοetry Slam Κύπρου στο Artos House στους Άγιους Ομολογητές

Οκτώ ποιητές-slammers από το εξωτερικό και 18 από την Κύπρο θα παρουσιάσουν την πρωτότυπη δουλειά τους στο 5ο Διεθνές Poetry Slam Κύπρου 2022 που θα γίνει από τις 14 ως τις 15 Μαρτίου στο ARTOS House στη Λευκωσία. Στο φετινό διαγωνισμό, το κοινό που θα παραστεί θα μπορεί να ψηφίσει για την καλύτερη ποιητική εμφάνιση.

Πληροφορίες:

Artos House

Λεωφόρος Αγίων Ομολογητών, Λευκωσία 1080

22-445455

ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ: ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

Τα μυστικά του καφέ και η σημασία του καφενέ στην κοινωνία της Κύπρου…

Από τη Τετάρτη 16 Μαρτίου, Η BPRarts Cultural Management σε συνεργασία με το Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου παρουσιάζουν την έκθεση ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ: ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, Τα μυστικά του καφέ και η σημασία του καφενέ στην κοινωνία της Κύπρου…

Στόχος της έκθεσης, είναι να τονίσει τον εμβληματικό ρόλο που διαδραμάτισε ο καφές στην ιστορία της Κύπρου, από την εμφάνιση του στα μέσα του 19ου αιώνα και έπειτα, και παράλληλα, να αναδείξει τον ρόλο των καφενείων ως ζωτικό μέρος του κοινωνικού ιστού της πατριαρχικής κυπριακής κοινωνίας, μέσα από τα μάτια εικαστικών και φωτογράφων του χθες και του σήμερα.

Πληροφορίες

Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στην Λάρνακα

Από τις 16 Μαρτίου 2022 μέχρι τις 16 Απριλίου 2022

Από τη Πέμπτη 17 Μαρτίου, η γκαλερί Alpha C.K. Art, στη Λευκωσία, φιλοξενεί την αναδρομική παρουσίαση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής του Γλαύκου Κουμίδη, επιλεγμένων από το πολυσχιδές έργο του των τελευταίων τριών δεκαετιών με τίτλο με γενικό τίτλο, «Εικάσματα».  

Ο Γλαύκος Κουμίδης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς παραγωγούς της Κύπρου. Γεννήθηκε το 1950 στη Λευκωσία. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο ΑΑ School of Architecture στο Λονδίνο και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Είναι μέλος του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου. 

Πληροφορίες:

Alpha C.K. Art Gallery (22751325)

Εγκαίνια: 17 Μαρτίου στις 7μ.μ.

Διάρκεια: Μέχρι 8 Απριλίου

Tη Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 19:30, η Isnotgallery Παρουσιάζει την 14η έκδοση της Ομαδικής Έκθεσης Θεσμό «ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΕΧΝΗ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ»

Ένας θεσμός του οποίου η ονομασία μεταλλάζεται για να ταιριάζει κάθε φορά στις εκάστοτε κοινωνικές περιστάσεις!

Σκοπός της έκθεσης είναι η παρουσίαση επιλεγμένων σύγχρονων Έργων Τέχνης από καταξιωμένους και νέους καλλιτέχνες με ανώτατο τιμή πώλησης τα 500 ευρώ, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο στον καθένα από εμάς την ευκαιρία να αποκτήσει στις δύσκολες εποχές που ζούμε ένα έργο τέχνης.

Πληροφορίες

Isnotgallery contemporary space 
Οδυσσέως 11, 1017 παλαιά Λευκωσία.

Τηλ.: 99569498 

[email protected]
www.Isnotgallery.com

Διάρκεια έκθεσης: 18 Μαρτίου-15 Απριλίου 

Τη Παρασκευή 18 Μαρτίου στη γκαλερί «Κυπριακή γωνιά» στη Λάρνακα, παρουσιάζει ο Νίκος Πετούσης την πρώτη του ατομική έκθεση γλυπτικής με τίτλο «Λιθοδομές»

Ο Νίκος Πετούσης γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1961. Τέλειωσε την Τεχνική Σχολή. Έζησε στην Ελλάδα για αρκετά χρόνια όπου ασχολήθηκε με το σχέδιο καλλιτεχνικού κοσμήματος. Ζει και εργάζεται στη Λάρνακα. Με τη γλυπτική ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια. Τα έργα που παρουσιάζει αποτελούν δημιούργημα των τελευταίων δύο χρόνων.

Πληροφορίες:

Λάρνακα, γκαλερί Κυπριακή Γωνιά (24621109).

Εγκαίνια: 18/3 7 μ.μ. Διάρκεια: Μέχρι 5 Απριλίου 2022

Από το Σάββατο 19 Μαρτίου, ανεβαίνει στο Έρμα από τη θεατρική ομάδα «Λουμπάγκο», για τρεις παραστάσεις, η «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη.

Η θεατρική ομάδα «Λουμπάγκο» επιστρέφει και παρουσιάζει στην Κύπρο το εμβληματικό έργο του θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη «Λήθη», εκδόσεις «Σαιξπηρικόν» 2011.

Η Λήθη αποτελεί ουσιαστικά πέντε θεατρικούς μονολόγους: Ήττα, Μνήμη, Μετάνοια, Τέχνη, Λήθη. Το έργο εμπνέεται από όλα όσα βιώνουν οι άνθρωποι στην εποχή της κρίσης, της διαφθοράς, της παρακμής, της μετριότητας, μα είναι ένα έργο από το πουθενά στο πουθενά: «Τώρα αρχίζω. Ακούστε με. Έρχομαι από πουθενά». 
 
Ο χώρος της παράστασης δεν είναι τυχαίος, καθώς το Έρμα συνδέεται άμεσα με το βιβλίο στην εντός των τειχών Λευκωσία, μια περιοχή που συμπυκνώνει τους πέντε μονολόγους του Δημητριάδη. Το γεγονός, ο χώρος, οι χαρακτήρες, η μουσική, ο χορός, το θέατρο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το ίδιο το κείμενο. 

Πληροφορίες και Κρατήσεις: 

Βιβλιοπωλείο – Καφεαναγνωστήριο «Το Έρμα» 
Τηλ 22 346770 

Παραστάσεις: 19, 20 και 21 Mαρτίου 2022 στις
Ώρα έναρξης: 20:30 
[email protected] 
www.facebook.com/to_erma 
www.instagram.com/toerma 
www.toerma.com 

© 2023 njoy radio. Powered by CircleWP
crossmenu