21/03/2022

Njoy Agenda 21 - 27 Μαρτίου 2022

Τη Τετάρτη 23 Μαρτίου παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία η έκθεση «Το ’21 Αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και Διοράματα PLAYMOBIL»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στο πλαίσιο των εορταστικών του εκδηλώσεων για τη 201ή επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνει την έκθεση «Το ’21 Αλλιώς: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΑΜΑΤΑ PLAYMOBIL» σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Ελλάδος.

Είναι μια πρωτότυπη προσέγγιση της εποχής της Επανάστασης του 1821, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Παρουσιάζονται πάνω από 25 μικρά και μεγάλα εντυπωσιακά διοράματα (τρισδιάστατες απεικονίσεις σκηνών) και 86 κάδρα ιστορικών προσώπων του 1821, κατασκευασμένα από φιγούρες και εξαρτήματα PLAYMOBIL. Τα διοράματα απεικονίζουν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα στις αρχές του 19ου αιώνα, καθώς επίσης και σημαντικά γεγονότα από την Επανάσταση του 1821.

Πληροφορίες:

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Για πληροφορίες: 22 128157

Από Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2022, Δευτέρα-Κυριακή 10:00 -19:00,

www.boccf.org

Τη Τετάρτη 23 Μαρτίου, το Θέατρο Διόνυσος ανεβάζει σε επίσημη πρώτη παράσταση την ελληνική σουρεαλιστική κωμωδία του Άκη Δήμου, «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης»

Μέσα στον κόσμο των ραγδαίων αλλαγών, η Ιοκάστη Παπαδάμου εγκλωβισμένη μέσα στο αστικό της διαμέρισμα κινείται ανάμεσα στην τρέλα και την αφέλεια, προσπαθώντας να αγνοήσει επιδεικτικά οτιδήποτε θα μπορούσε να ταράξει την προσωπική της, υποτιθέμενη, ηρεμία. Η οικογενειακή συνάθροιση που οργανώνει στο σπίτι της θα μετατραπεί σε μια βραδιά  εξομολογήσεων, καθώς η Ιοκάστη και οι συνδαιτυμόνες της θα προβούν σε μια σειρά προσωπικών αποκαλύψεων. Από το δείπνο παρελαύνουν μια πάπια με πετροκέρασα, ένας σύζυγος που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι νομίζουν ότι είναι πεθαμένη, ένας από μηχανής αλλοδαπός «μπάτλερ», ένας εραστής με πολιτικές φιλοδοξίες, μια μαγείρισσα που θέλει να γίνει μάνα και ένας οργανοπαίκτης που βρίσκει παρηγοριά στα πλήκτρα του πιάνου του και όχι μόνο.

Πληροφορίες:

Λευκωσία: Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 8:30μ.μ., Κυριακή στις 6:30μ.μ., μέχρι τις 20 Απριλίου 2022.

Λεμεσός Θέατρο Ριάλτο: 20 & 28 Απριλίου στις 8.30 μ.μ.

Αγορά εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com

Τηλ: 22818999

Από τη Πέμπτη 24 Μαρτίου, η Fresh Target Theatre Ensemble και το Sputnik (in orbit) παρουσιάζουν σε παγκύπρια και πανελλήνια πρώτη τη μαύρη κωμωδία Cyprus Avenue του David Ireland.

Γραμμένο το 2016 τo Cyprus Avenue έχει αποσπάσει το βραβείο Καλύτερου Νέου Θεατρικού Έργου στο βραβεία Irish Times Theatre Awards καθώς και το James Tait Black Prize for Drama το 2017. Το έργο πραγματεύεται - με μια μοναδική και ιδιαίτερη θεατρική φόρμα - τα όρια του εθνικού εξτρεμισμού και φέρνει στο επίκεντρο την κρίση ταυτότητας - προσωπικής και εθνικής - ενός συνταξιούχου άντρα που ζει στο Μπέλφαστ, ο οποίος αρχίζει να συνηδειτοποιεί τα ψεύδη πάνω στα οποία οικοδόμησε την ταυτότητα αλλά και την ζωή του. Ισορροπώντας χιούμορ και τρόμο, το έργο αποδεικνύει πόσο μοιραία μπορεί να είναι η κρίση ταυτότητας τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Γραμμένο στο δυτικότερο νησί της Ευρώπης (Ιρλανδία) παρουσιάζεται στο ανατολικότερο νησί της Ευρώπης (Κύπρος), με την απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες να μηδενίζεται από τους τρομακτικούς παραλληλισμούς με την δικές μας κρίσεις: ταυτότητας και άλλες.

Πληροφορίες:

ΘΕΑΤΡΟ ΣΠΟΥΤΝΙΚ IN ORBIT ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Cyprus Avenue του David Ireland

στο Sputnik (in orbit), ΄Αρεως 17 Παλιά Λευκωσια

Από 24 Μαρτίου μέχρι 4 Απριλίου

www.soldoutticketbox.com/

Από τη Παρασκευή 25 Μαρτίου, παρουσιάζεται από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, το νέο έργο της Έλενας Αγαθοκλέους «Κοινός Τόπος».

Ένα ψηφιακό project σε μορφή εγκατάστασης με τριπλή προβολή, βασισμένο στο τρίπτυχο «Ρημαγμένη Όχθη, Μήδειας Υλικό, Τοπίο με Αργοναύτες» του Γερμανού συγγραφέα Heiner Muller.

Με αφορμή λοιπόν το τρίπτυχο και το μύθο της Μήδειας και του Ιάσονα, η Αγαθοκλέους αναπτύσσει στον «Κοινό Τόπο», όπως και σε προηγούμενες δουλειές της, τον εξής προβληματισμό: πώς διαχειριζόμαστε την κληρονομιά με τρόπο σύγχρονο; Το έργο «Κοινός Τόπος» είναι η επόμενη μέρα ενός τσακωμού, μιας κρίσης, μιας καταστροφής. Είναι μια συνθήκη αποχαιρετισμού σε ησυχία.

Πληροφορίες:

25, 26, 27 Μαρτίου 2022,

Ξυδάδικο,

Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός

© 2023 njoy radio. Powered by CircleWP
crossmenu