Njoy Agenda 25 Απριλίου – 01 Μαΐου 2022

Ξεκίνησαν οι παραστάσεις του έργου του Φλοριάν Ζελλερ, «Το ψέμα» στο θέατρο Versus στη Λεμεσό

«Το Ψέμα» του Φλοριάν Ζελλέρ, είναι μια σύγχρονη κωμωδία που πραγματεύεται τη φιλία και τις σχέσεις. Versus.  Ένα έργο για όσους λένε ότι θέλουν να μάθουν την αλήθεια, ενώ τελικά θα προτιμούσαν ένα όμορφο ψέμα

Πληροφορίες

Παραστάσεις: 29/04, 4/5, 5/5, 6/5, 8/5, 11/5, 13/5, 15/5, 2022

Ώρα: 20:30

Θέατρο Ένα Λεμεσός

Εισητήρια

www.tickethour.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, στη Γκαλερί Marginalia , τα εγκαίνια της έκθεσης της εικαστικού Μάγδα Αποστόλου, «Σπουδή στη Σιωπή»

Ανοίκειες αλλά και οικείες είναι οι εικόνες με τις τοπιογραφίες της Μάγδας Αποστόλου. Αυθύπαρκτα, επιβλητικά, σιωπηλά, αν και θεαματικά λαλίστατα τα τοπία της είναι φιλοτεχνημένα με μελάνι πάνω σε χαρτί ή σε καμβά. Η εικαστικός εκμεταλλεύεται τις πλαστικές ιδιότητες των υλικών και συνθέτει τις τοπιογραφίες της με σαφή μινιμαλισμό. Επιβάλλει τη χειρονομιακή και ενστικτώδη γραφή της στη λευκή επιφάνεια του φόντου και φιλοτεχνεί με μια πρωτότυπη λυρική αφαίρεση…

Η Αποστόλου δημιουργεί τοπιογραφίες συνδυάζοντας τις οπτικές εναλλαγές από βιωμένα τοπία, που έχουν βαθιά χαραχθεί στη μνήμη της, μαζί με τις εικόνες που έχει νοητά διαμορφώσει μέσα της και στη συνέχεια με την προσωπική της εικαστική επέμβαση φτάνει στην τελική μορφή και την επιθυμητή εννοιολογική υπόσταση: «εμπνέομαι κυρίως από τη φύση, το υγρό στοιχείο και από φωτογραφίες που τραβάω κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου».

Πληροφορίες

Εγκαίνια Πέμπτη 28 Απριλίου 2022
Marginalia Gallery, 19.00
Αριεπισκόπου Κυπριανού 15
Στρόβολος
Διάρκεια: 28/4/ 2022 – 21/5/ 2022
Ώρες λειτουργίας Τρ.-Παρ. 10.00-12.30 & 17.00-20.00
Σαβ. 10.00-13.00

Τη Παρασκευή 29 Απριλίου, στο Θέατρο Ανεμώνα, κάνει πρεμιέρα «Ο Σκάπουλλος» του Αντρέα Κουκκίδη

Ο «Σκάπουλλος» είναι μια έξυπνη ηθογραφική σάτιρα που προσφέρει αφ’ ενός το γέλιο στον θεατή και δύο ξέγνοιαστες ώρες, περνάει αφετέρου μηνύματα και κοινωνικούς προβληματισμούς μέσα από το γνώριμο προσωπικό ύφος του Κουκκίδη που το χαρακτηρίζει η περίτεχνη και καλά στημένη αφέλεια.

Στην ανέλπιδη σημερινή πραγματικότητα, στη γκρίζα καθημερινότητά μας με όλα όσα μας ταλαιπωρούν και μας καταθλίβουν τη ψυχή, τα ξέγνοιαστα αυτά ηθογραφικά έργα, οι γλυκειές νοσταλγικές κωμωδίες με την παραδοσιακή μουσική και την ντοπιολαλιά, με τις οικείες καταστάσεις και τους γνώριμους τυποχαρακτήρες, με όλη την καθαρότητα και τον ρομαντισμό που μεταδίδουν, μόνο ευεργετική αξία μπορεί να έχουν αφού χαρίζουν στον θεατή μια γλυκειά θεατρική εμπειρία μέσα από το γέλιο και την ανεμελιά τους και συνάμα στέλνουν υπογείως τα όποια κοινωνικά μηνύματα.

Ο θεατής προβληματίζεται χωρίς να βαραίνει η διάθεση του αφού κανείς δεν του κουνάει το δάκτυλο. Ο Κουκκίδης καμουφλάρει μέσα στο γέλιο και την ελαφράδα των έργων του τα όποια αιχμηρά κοινωνικά σχόλια. 

Πληροφορίες,

Θέατρο Ανεμώνα,

Καντάρας 17, Λατσιά

Παραστάσεις από 29/4 και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 8.30μ.μ.

Τηλ 70007721

Το Σάββατο 30 Απριλίου, το Κέντρο Τεχνών Κάνθου, στην Παλλουριώτισσα, οργανώνει έκθεση και παρουσίαση της έκδοσης µε τίτλο «Τηλέμαχος Κάνθος ο χαράκτης»

Αυτή είναι η πρώτη έκδοση αποκλειστικά αφιερωμένη στη χαρακτική του και φιλοδοξεί να σκιαγραφήσει τη δημιουργική πορεία του χαράκτη Κάνθου παραθέτοντας το σύνολο, σχεδόν, των χαρακτικών του.

Ο Τ. Κάνθος ανήκει στη γνωστή «Γενιά του ᾽30», την περίφημη εκείνη ομάδα από καλλιτέχνες διαφορετικών τεχνών, που σπούδασε ή δημιούργησε στην Αθήνα τη δεκαετία του 1930. Ήταν ο πρώτος χαράκτης στην Κύπρο και το χαρακτικό του έργο, αξεπέραστο σε τεχνική, ήθος, κάλλος και εκφραστική δύναμη, παραμένει στην κορυφή της εκτίμησης και της αγάπης του κοινού.

Πληροφορίες

Κέντρο Τεχνών Κάνθου

Αγιου Νικολάου 49. Παλλουριώτισσα, Λευκωσία,

Εγκαίνια 30/4 στις 7.30μ.μ.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή µέχρι τις 21 Μαΐου,

Καθηµερινά 5 – 8 µ.µ., εκτός Κυριακής,

τηλ. 22349879.

Το Σάββατο 30 Απριλίου στις 8.00 μ.μ, κάνει πρεμιέρα στη  Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου το έργο «Το ταξίδι στο Μπάουντιφουλ»

Το «ταξίδι στο Μπάουντιφουλ» αφηγείται την ιστορία της κυρίας Γουάτς, μιας ηλικιωμένης χήρας που εγκατέλειψε τη φάρμα της στο Μπάουντιφουλ και συγκατοικεί εδώ και 20 χρόνια, σ’ ένα στενάχωρο διαμέρισμα του Χιούστον, με τον άτολμο και υπερπροστατευτικό γιο της Λούντι και την σκληρή, συμφεροντολόγα και νευρωτική νύφη της Τζέσι Μέι. Ζώντας κάτω από συνθήκες τυραννίας και τρόμου, συγκρούσεων και κακοποιητικών συμπεριφορών  και με μοναδική ασπίδα προστασίας και δύναμης τον “ταπεινό” Ιησού, η κυρία Γουάτς λαχταρά να πάει πίσω στη μικρή πόλη που γεννήθηκε, στο σπίτι της και εκεί να κλείσει το κύκλο της ζωής της. Όταν το ζευγάρι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους,  της το απαγορεύει, εκείνη δε διστάζει να το σκάσει και να ξεκινήσει το μακρύ και δύσκολο ταξίδι για να φτάσει στην «Ιθάκη» της.

Πληροφορίες 

ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Κεντρική Σκηνή Σατιρικού Θεάτρου

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8.00μ.μ. (Μέχρι 29 Μαΐου)

ΛΕΜΕΣΟΣ, Θέατρο Ριάλτο

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 στις 8.30μ.μ.

22312940 – 22421609

Εισιτήρια www.soldoutticketbox.com   

    Comments are closed

    @2024 Powered by
    CircleWP